خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده

يك متخصص بيماري‌هاي عفوني اظهار كرد: شير گاو‌هايي كه از نان‌هاي كپك زده تغذيه كرده‌اند آلوده بوده و مصرف اين شير توسط انسان موجب ايجاد بيماري‌هايي همچون سرطان كبد خواهد شد.

دكتر بهرام حاجي كريم در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، با انتقاد از نگهداري نان در وضعيت مرطوب و خارج از يخچال اظهار كرد: رطوبت موجب رشد انواع قارچ‌ها از جمله قارچ آسپرژيوس بر روي نان شده و با ادامه اين شرايط، قارچ شروع به توليد سمومي معروف به افلاتوكسين مي‌كند.

وي افزود: با مصرف نان‌هاي كپك زده حاوي قارچ توسط دام، سم افلاتوكسين كه سمي ماندگار است در معده دام جذب شده و وارد شير مي‌شود.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زنجان، مخمرها را به عنوان قارچ‌هاي مفيد معرفي كرد كه در تهيه خمير نان كاربرد دارند.

وي ادامه داد: بسياري از قارچ‌ها همواره در محيط از جمله در سيستم‌هاي تهويه و كانال كولر وجود داشته و مقدار كم آنها مشكلي ايجاد نخواهد كرد،اما افزايش تعداد اين قارچ‌ها در افرادي كه با مشكل سيستم ايمني مواجه نيستند مي‌توانند باعث بروز آلرژي‌هاي شديد با علائم عطسه و سرفه و در افرادي كه نقص ايمني دارند از جمله شيمي درماني‌ها منجر به عفونت‌هاي شديد ريوي شود.

دكتر حاجي كريم، ضمن بي‌خاصيت دانستن آنتي بيوتيكي نان‌هاي كپك زده، گفت: قارچي كه بر روي اين نان‌ها رشد مي‌كند پنيسليوم بوده و داراي شرايط لازم براي استفاده در موارد درماني نمي‌باشد

اين پزشك متخصص، شرايط جمع آوري و نگهداري نان خشك را غيربهداشتي دانست و توصيه كرد: جهت جلوگيري از كپك زدگي نان و رشد قارچ‌هاي مضر بهتر است، نان‌ها را در محل خشك و خنك نگهداري كرد