مصرف نان كپك زده توسط گاوها موجب آلودگي شير آنها ميشود
خبرگزاري دانشجويان ايران - زنجان
سرويس: بهداشت و درمان - خانواده
يك متخصص بيماريهاي عفوني اظهار كرد: شير گاوهايي كه از نانهاي كپك زده تغذيه كردهاند آلوده بوده و مصرف اين شير توسط انسان موجب ايجاد بيماريهايي همچون سرطان كبد خواهد شد.
دكتر بهرام حاجي كريم در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، با انتقاد از نگهداري نان در وضعيت مرطوب و خارج از يخچال اظهار كرد: رطوبت موجب رشد انواع قارچها از جمله قارچ آسپرژيوس بر روي نان شده و با ادامه اين شرايط، قارچ شروع به توليد سمومي معروف به افلاتوكسين ميكند.
وي افزود: با مصرف نانهاي كپك زده حاوي قارچ توسط دام، سم افلاتوكسين كه سمي ماندگار است در معده دام جذب شده و وارد شير ميشود.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي زنجان، مخمرها را به عنوان قارچهاي مفيد معرفي كرد كه در تهيه خمير نان كاربرد دارند.
وي ادامه داد: بسياري از قارچها همواره در محيط از جمله در سيستمهاي تهويه و كانال كولر وجود داشته و مقدار كم آنها مشكلي ايجاد نخواهد كرد،اما افزايش تعداد اين قارچها در افرادي كه با مشكل سيستم ايمني مواجه نيستند ميتوانند باعث بروز آلرژيهاي شديد با علائم عطسه و سرفه و در افرادي كه نقص ايمني دارند از جمله شيمي درمانيها منجر به عفونتهاي شديد ريوي شود.